Kamu aloitti tänään virallisen kisauransa Lohjalla 6 vuoden 9 kuukauden kunnioitettavassa iässä  Molemmilta radoilta saimme tulokseksi hylkäyksen, mutta siitä huolimatta olen suorituksiimme oikein tyytyväinen. Ekalla radalla hylkäys tuli radan alkupäässä kepeiltä, joita en halunnut jäädä parin epäonnisen yrityksen jälkeen junnaamaan loppuun asti. Muu rata sujuikin sitten kohtuullisen kivasti, vauhtia riitti eikä edes putkiin meno tuottanut pienintäkään hankaluutta.

Toisella radalla kepit onnistuivat hienosti, mutta pituuseste tuotti Kamulle kovasti päänvaivaa. Pari kertaa se kiipesi ensimmäisen palikan päälle, palasi sitten takaisin ja vasta kovan houkuttelun jälkeen pääsimme esteestä yli ja jatkamaan matkaa. Rengas meni ensimmäisellä yrittämällä sivusta, toisella jo oikein, mutta kieltoja ehti tulla siihen mennessä niin monta että hylättyyn päättyi tämäkin rata.

Olen kaiken kaikkiaan pieneen agilitykoiraani enemmän kuin tyytyväinen, sillä se teki tunnollisesti ja reippaasti töitä vaikka kisat pidettiin kaikuvassa hallissa. Kamu inhoaa halleja ja oli ympäristöstä niin stressaantunut, että edes tennispallo ei jaksanut sitä lopulta kiinnostaa.

Nämä olivat ehdottomasti vuoden viimeiset agilitykisani ja jään nyt molempien koirien kanssa talvitauolle tästä lajista. Kamulle tämä on selvästikin kesälaji, joten sen kanssa homma jatkuu vasta kesäkauden alkaessa. Miinalle halliympäristö sopii aivan yhtä hyvin kuin ulkokentätkin, mutta tällä hetkellä sen talvitreenipaikka on vielä auki. Jos hyvin käy, treenimme jatkuvat pienen tauon jälkeen ensi vuoden alussa seuramme uudessa hallissa, muussa tapauksessa myös sen kanssa homma jatkuu lumien sulettua keväällä.