Miina on ollut nuorempana viisi kertaa koiranäyttelyssä, viimeksi yli kaksi vuotta sitten. Viidestä näyttelystä kahdessa se on saanut laatuarvostelussa maininnan ERI (= erinomainen), kahdessa EH (= erittäin hyvä) ja yhdessä H (= hyvä), mutta ei ole saanut merkittäviä sijoituksia kilpailuluokissa. Koira on siis ulkonäöllisesti todistetusti varsin kelvollinen rotunsa edustaja, vaikkei mikään näyttelytähti olekaan.

Koska edellisestä näyttelystä on kulunut yli kaksi vuotta ja pentujen saamisen jälkeen Miina on vasta kehittynyt täysin aikuiseksi, teemme nyt elokuussa neljän näyttelyn kiertueen, jotta saan siitä objektiivisen arvion tässä ikävaiheessa. Näyttelyputkemme alkoi Valkeakosken kaikkien rotujen näyttelystä, johon oli ilmoitettu yhteensä 12 mustaa suursnautseria.

Tuomari Irina Poletaeva antoi Miinasta seuraavanlaisen arvion:

Correct type. Strong bones. Topskull & muzzle could be more parallel. Rather narrow muzzle. Eyes could be darker. Correct dentition. Could have better crest (?) of neck. Correct topline & tail. Bit long loin. Breast bone could be longer. Enough angulations. Moves a bit close front & behind. Coat should be harshier.

AVO EH

Huikeaa menestystä ei siis tässä näyttelyssä meille tullut, mutta ei se ihan huonostikaan mennyt. Sera-sisko pärjäsi paremmin, se valittiin rotunsa parhaaksi ja sai sertin. Miinan Niilo-poika oli urosten paras saaden sertin ja VSP-tittelin (vastakkaisen sukupuolen paras).

Valkeakosken näyttelyn parhaat suursnautserit: Stator Hot Diggity Dog "Niilo" VSP (vas) ja Stator Fauni "Sera" ROP (oik)

Äiti-poika -potretti. Niilo (vas) ja Miina (oik):