Miinan ensimmäinen avoimen luokan tottelevaisuuskoe on nyt sitten takana. Osallistuimme Porvoon Koiraharrastajien järjestämään kokeeseen 17.4., tuomarina oli Harri Laisi. Asetin tavoitteeksi 2-tuloksen (140 - 159,5 pistettä maksimista, joka on 200 pistettä), sillä arvasin että koetilanne on aina koetilanne. Vaikka tiesin, että koira osaa kaikki avoimen luokan liikkeet kotioloissa, jännitys ja muut tekijät tuovat asiaan aina oman lisänsä. Kuten sitten kävikin. Koe alkoi lupaavasti ja paikallaolosta saimmekin täyden kympin. Toinen kymppi tuli seisomisesta seuraamisen yhteydessä. Myös seuraaminen sujui kiitettävästi, siitä tuli 9. Luoksetulokin meni ihan mukavasti, Miina pysähtyi yhdellä käskyllä, joskin pienellä viiveellä, joten arvosana oli "vain" 8. Estehypystäkin saimme 8, eikä mulla ole mitään mielikuvaa siitä mikä vähensi pisteitä täydestä kympistä.

Mutta sitten. Kauko-ohjaus, joka on ollut Miinalle yksi helpoimmista liikkeistä, ei sitten sujunutkaan niinkuin Strömsössä. En tiedä miksi, mutta juuri siinä kohtaa jännitin niin kovasti että suu kuivui, ja pelkäsin etten saa annettua koiralle käskyjäkään kunnolla. Ja jos sainkin, niin koira varmasti ainakin vaistosi tilanteessa jotain outoa, ja jouduin antamaan sille kaksoiskäskyt molemmilla kerroilla kun piti saada se istumaan. Arvosanaksi tuli tästä liikkeestä 7,5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä meni kokonaan nollille, sillä Miina jäi istumaan sen sijaan että olisi mennyt maahan. Nollille meni myös nouto, yksi Miinan lemppareista. Liike meni lupaavasti siihen saakka, että Miina otti kapulan suuhunsa ja lähti palaamaan luokseni. Emme ole harjoitelleet noutoa muiden ihmisten läsnäollessa, ja se selkeästi hämääntyi siitä että kentällä oli nyt muitakin ihmisiä minun lisäkseni. Miina lähti kuljettamaan kapulaa liikkeenohjaajan suuntaan, ja jouduin kutsumaan sitä erillisellä käskyllä. Se tuli kyllä, mutta niin vinosti minua kohti, että typerästi liikahdin itse paikaltani jotta koira olisi osunut suoraan eteeni. Oma liikkuminen kesken liikkeen veti arvosanan armottomasti nollille.

Kokonaisvaikutukseksi tuli kuitenkin 9, ja siitä olen hyvilläni. Tuomari kehui Miinan työskentelyä iloiseksi ja innokkaaksi, mitä se kyllä onkin. Yhteispistemääräksi tuli 139,5 eli jäimme puolen pisteen päähän tavoitteestamme. (Niille blogini lukijoista, joille tokon pistelasku on vieras asia, kerrottakoon, että kullakin osasuorituksella on oma kertoimensa eli jotakin yhden ja kolmen välillä. Paikallaololla, luoksetulolla ja kauko-ohjauksella on isoimmat kertoimet, kokonaisvaikutuksella pienin. Maksimipistemäärä on avoimessa luokassa 200, ja sen saa jos kaikista osasuorituksista tulee täydet kympit.)

Nyt tarvitsemme siis lisää treeniä ja varsinkin koekokemusta, joten ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia nöyryytyksiä!