Agilitykouluttajamme oli sitä mieltä, että ei haittaisi, jos Miina hieman hoikistuisi. Agilityssä koiran kroppa joutuu tosi koville ja jos sillä on hiukankin ylimääräistä massaa, homma käy sille vielä rankemmaksi. Totesimme myös, että leikatun nartun ruokavaliossa energiapitoinen kuivamuona ei ole tarpeellinen, koska nartuilla saattaa steriloinnin jälkeen olla taipumusta lihomiseen. Vaihdoinkin Miinan nappulat kevyempiin muutama viikko sitten ja nyt kävimme uudestaan Vantaan kaupungineläinlääkärin vaa'alla. Hieman toista kiloa on sen vyötäröltä nyt kadonnut, eli paino on 38,8 kg. Luulen että noin 38 kiloa on juuri sopiva paino sille niin, että se kestää agilitynkin rasitukset mutta ei näytä nälkiintyneeltä.

Tapaamme lähiaikoina Miinan kasvattajan ja osan pennuistakin. Onpa tosi mukava nähdä pitkästä aikaa kakaroita ja heidän perheitään, samoin kuin tietenkin kasvattajaa myös! Minä huomaan aina innostuvani Miinan puunaamisesta, kun kasvattajan tapaaminen lähestyy. Kammalla, saksilla ja trimmikoneella on ollut kovasti käyttöä viime päivinä  Normaalisti meillä eletään lähes "pellossa", puhtaina ja takuttomina toki, mutta ei sillä niin ole väliä jos vähän karvat tursuavat niin että koira muistuttaa enemmän mustaterrieriä kuin riiseniä. Mutta kun kasvattajan tapaaminen lähestyy, sitä haluaisi että koira näyttää edes oman rotuiseltaan. Minä en ole likimainkaan taitava trimmaaja, enkä tiedä pystynkö tekemään rodunomaisen riisenin trimmin - pääpiirteissään toki kyllä, mutta kaikki hienoudet voidaan unohtaa. Näyttelytrimmiä mun on siis turha edes haaveilla tekeväni, mutta kotitrimmi onnistuu kyllä. Ja pääasia toki on, että koiralla on hyvä olla, se on puhdas ja siisti ja että sen kanssa kehtaa liikkua ihmisten ilmoilla 

Borderterrierin trimmi on paljon helpompi tehdä, eikä pelkästään sen takia että koira on neljä kertaa pienempi ja trimmattavaa pinta-alaa sen takia huomattavasti vähemmän. Borderilla ei ole koristekarvoja, vaan kaikki nypitään pois mikä sormin irti lähtee. Ainoastaan parrassa on hieman muuta turkkia pidempi karva, mutta sekään ei saa rehottaa pitkänä vaan sen tulee olla näyttelykunnossa siisti ja tasainen. Periaatteessa borderterrierin trimmaamisessa ei tarvita muuta kuin sormet, mutta käytännössä ainakin mahanalunen ja peräpeili ovat koiralla sen verran herkkiä alueita, että ne on parasta ajella koneella.